Ukrajna szakadárjai valamit nagyon tudnak

2014.05.27. 11:11

Áprilisban megcsodálhattuk a neten mangalánnyá tett krími főügyészt, ám erősödik a szakadárok szépségversenye: Natalija Polonszkaja után itt egy újabb Natalija, ezúttal a Donyecki Népköztársaság kormányából.

-----

Natalija Voronyina a kváziállam kultuszminiszteri posztját tölti be. Miután helyet kapott a szakadár kormányban, az orosz közösségi oldalakról leiratkozott, de az ott feltöltött fényképei már útnak indultak a világhálón, ahol már zenei aláfestéssel is nézegethetők az összegyűjtött képek.

A divattervezőként dolgozó Voronyina oldala megmaradt a Facebookon, ám itt a donyecki miniszter csupán a saját nevével fémjelzett divatházat reklámozza.

Voronyina szakmai életrajzáról keveset tudni, de kit érdekel, a lényeg, hogy az amúgy is ismeretlenekből álló donyecki kormány – akiknek jogát a terület képviseletére a donyecki multimilliárdos, Rinat Ahmetov is vitatja – sokkal fontosabb szempontok szerint határozza meg káderpolitikáját. Innen kívánunk a DNR-nek sikeres kulturális forradalmat.

Hogy valóban van divattervezői múltja Voronyinának, az kétségtelen: még mielőtt polgárháború tört volna ki Kelet-Ukrajnában, ő már akkor nyilatkozott a helyi tévének egy szakmai bemutatón.

Natalia Voronyina divattervező (Donyecki szakadárok kultuszminisztere)