Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy MI-8-as helikopter Oroszországban

2014.06.01. 09:39

Az MI-8

Ilyen gépe van Putyinnak is, és az űrhajósokat is ilyennel szállítják a földetérés után.

Lezuhant egy MI-8-as helikopter az északnyugat-oroszországi Murmanszk régió vezető tisztviselőivel a fedélzetén, írja az MTI az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma regionális igazgatóságára hivatkozva.

A baleset a Murmanszk városától 400 kilométerre délre lévő tónál, egy nehezen megközelíthető területen történt, ahol a távközlési kapcsolatok sem működnek.

Az első jelentések szerint a helikopteren tizennyolc ember volt. Az utaslistán szerepel az északnyugat-oroszországi régió kormányzóhelyettese is.

A Rosszija 24 állami televízió arról számolt be, hogy két ember túlélte a balesetet, a többiek sorsa egyelőre ismeretlen.

Valószínűleg a rossz időjárás miatt zuhant le a gép.

Tavaly több mint tíz baleset történt Mi-8-as helikopterekkel. Az egyik legsúlyosabb május 6-án, amikor az Irkutszki területen pusztító árvíz megfigyelésére indult légi jármű kilenc személlyel, köztük a régió ügyvivő kormányzójával a fedélzetén levegőben felrobbant. A gépen 1,9 tonna robbanóanyagot szállítottak a jégtorlaszok megszüntetésére.