Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Ment a himnusz, ott volt a királynő – és erre mit csinált Obama?

2014.06.06. 21:16

Barack Obama a normandiai partraszállás évfordulójának fennkölt pillanataiban is rágta rágógumiját a dísztribünön. Emiatt a netezők tömege berágott az amerikai elnökre: a Twitteren röpködtek az olyan jelzők, mint a "szégyentelen", a "közönséges", és volt, aki neveletlen fráternek nevezte a Fehér Ház lakóját.

„Obama, nem kérsz még egy kólát is, míg a Marseillaise alatt rágógumit csámcsogsz?” – kérdezte az egyik felhasználó, úgy ítélve meg, hogy több tiszteletet érdemelne a francia nemzeti himnusz. Valamelyik twitter-felhasználó csendesen kérődző bocihoz hasonlította a világhatalom vezetőjét. Egy másik hozzászóló több udvariasságot várt volna el, ha már Obama éppen a protokolláris szabályokat mindig betartó, méltóságát soha el nem vesztő II. Erzsébettel szívhat egy levegőt. „A királynő megérkezik, Obama pedig rágózik!” – írta méltatlankodva.

Az amerikai államfő nem először zúdítja magára a szidalmakat alkalomhoz nem illő rágása miatt. A Nobel-békedíjas dél-afrikai elnök, Nelson Mandela gyászszertartásán ország-világ láthatta a tévéképernyőkön állkapcsának gyanúsan örlő mozdulatait.

A hírügynökségek szerint azonban nem mindenki rágódik ezen a problémán, mert tudni véli, hogy Obama e rossz szokása nem otrombaságából ered. A világ legnagyobb hatalmúnak tartott embere állítólag már régóta próbál leszokni a dohányzásról, ehhez pedig rendszeresen nikotinos rágógumira van szüksége.  • Vennék
  • Hírek