Erzsébet
1 °C
4 °C

Ment a himnusz, ott volt a királynő – és erre mit csinált Obama?

2014.06.06. 21:16

Barack Obama a normandiai partraszállás évfordulójának fennkölt pillanataiban is rágta rágógumiját a dísztribünön. Emiatt a netezők tömege berágott az amerikai elnökre: a Twitteren röpködtek az olyan jelzők, mint a "szégyentelen", a "közönséges", és volt, aki neveletlen fráternek nevezte a Fehér Ház lakóját.

„Obama, nem kérsz még egy kólát is, míg a Marseillaise alatt rágógumit csámcsogsz?” – kérdezte az egyik felhasználó, úgy ítélve meg, hogy több tiszteletet érdemelne a francia nemzeti himnusz. Valamelyik twitter-felhasználó csendesen kérődző bocihoz hasonlította a világhatalom vezetőjét. Egy másik hozzászóló több udvariasságot várt volna el, ha már Obama éppen a protokolláris szabályokat mindig betartó, méltóságát soha el nem vesztő II. Erzsébettel szívhat egy levegőt. „A királynő megérkezik, Obama pedig rágózik!” – írta méltatlankodva.

Az amerikai államfő nem először zúdítja magára a szidalmakat alkalomhoz nem illő rágása miatt. A Nobel-békedíjas dél-afrikai elnök, Nelson Mandela gyászszertartásán ország-világ láthatta a tévéképernyőkön állkapcsának gyanúsan örlő mozdulatait.

A hírügynökségek szerint azonban nem mindenki rágódik ezen a problémán, mert tudni véli, hogy Obama e rossz szokása nem otrombaságából ered. A világ legnagyobb hatalmúnak tartott embere állítólag már régóta próbál leszokni a dohányzásról, ehhez pedig rendszeresen nikotinos rágógumira van szüksége.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?