Az elnök beiktatásának napján robbant fel egy autó Kijevben

2014.06.07. 21:01

Két merénylet is történt Ukrajnában szombaton, Petro Porosenko elnök hivatali beiktatásának napján: Kijevben felrobbant egy autó, a kelet-ukrajnai Donyeck központjában pedig ezzel szinte egy időben, meggyilkolták Denisz Pusilin donyecki szakadár vezető egyik közeli munkatársát, írja az MTI.

Az ukrán főváros központjában, nem messze az elnöki hivatal épületétől, ismeretlen okból robbant fel az autó, a vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Donyeck központjában ismeretlenek lőtték le Makszim Petruhint, aki Denisz Pusilinnek, az úgynevezett "donyecki népköztársaság" társelnökének volt közeli munkatársa. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség közlése szerint Petruhin, a donyecki legfelsőbb tanács képviselője humanitárius kérdésekkel foglalkozott. Éppen a volán mögött ült, amikor egy mellette elhaladó mikrobuszból ismeretlen fegyveresek rálőttek és megölték.

Alekszandr Borodaj, a donyecki "miniszterelnök" nyilatkozatában leszögezte: a donyecki hatóságok terrorakciónak tekintik a merényletet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport