Natália
1 °C
7 °C

Thaiföld: ingyenes vb-közvetítés a boldogságért

2014.06.11. 18:59
A májusban államcsínyt végrehajtó thaiföldi katonai vezetés szerdán arra kérte a médiahatóságot, tegye valahogy lehetővé, hogy az ország futballrajongói ingyen nézhessék a hamarosan kezdődő brazil labdarúgó-világbajnokság összes mérkőzését.

Az MTI szerint a puccsot végrehajtó Prajuth Csan-ocsa tábornok a néphez intézett televíziós beszédében korábban azt ígérte, hogy "visszahozzák a boldogságot" a thaiföldi emberek életébe.

A junta megkérte a thaiföldi médiahatóság elnökét, "keressen megoldást arra, hogy a világbajnokság mind a hatvannégy meccsének ingyenes közvetítésén keresztül visszahozhassák a boldogságot az emberek életébe" - közölte a szervezet főtitkára.

A közvetítési jogokat birtokló társaság, az RS International Broadcasting and Sport Management Plc. eredetileg huszonkét meccset szándékozott ingyenesen sugározni. 

A médiahatóság viszont úgy rendelkezett, hogy a vállalatnak a vébé minden mérkőzését ingyen kell közvetítenie a földi sugárzású csatornákon. Ezt a rendeletet a thaiföldi legfelsőbb bíróság szerdán megsemmisítette és kimondta, hogy a közvetítési jogokat birtokló társaság a mérkőzések több mint felét fizetős csatornákon sugározhatja. 

Az RS 2005-ben nyerte el a világbajnokság közvetítési jogait a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA).

"A médiahatóság módot fog rá találni, hogy kárpótolja valahogy az RS-t" - szögezte le a főtitkár.

A katonai vezetés a május 22-ei hatalomátvétel óta több kampányt is indított népszerűsége növelésére, például ingyenes koncerteket és hajvágásokat szervezett.

Az ország nagy részében éjszakai kijárási tilalom van érvényben, sokan ezért kénytelenek lesznek otthonukban követni a bajnokságot. A labdarúgás a legnépszerűbb sportok egyike Thaiföldön.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?