Megerőszakolták és fára akasztották

2014.06.12. 16:42

Egy fára akasztva találtak egy 19 éves lány holttestére egy észak-indiai, Uttar Pradesh állambeli faluban – írja a BBC. A családja szerint a 19 éves lányt megerőszakolták, bár a halál okait még vizsgálják.

Uttar Pradeshben mostanában elszaporodtak a hasonló esetek: szerdán az állam egy másik falvában szintén egy fáról lógó női holttestet találtak: a rendőrség szerint a helyiek nehezteltek rá, amiért röviditalt árult a környéken, viszont a családja szerint többen megerőszakolták és meggyilkolták. A vizsgálat alapján nem tudták megállapítani a halál okát.

Májusban nagy botrányt kavart az az eset, ahol többen megerőszakoltak és megöltek két fiatal lányt. A három támadót elítélték, és két rendőr ellen is eljárás indult kötelességmulasztás és a bűnözőkkel való együttműködést miatt.

A BBC tudósítói szerint ezelőtt is voltak hasonló esetek, de a botrány óta a média és a hatóságok is sokkal jobban odafigyelnek az ilyen jellegű bűncselekményekre.

Uttar Pradesh India legnépesebb állama, ahol nagyon sok alacsony kasztból származó nő él, akik emiatt sokkal nagyobb arányban esnek szexuális erőszak áldozatául. A hasonló esetek terjedése miatt a kormány tavaly megszigorította a nemi erőszakra vonatkozó törvényeket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport