Megölték a világ legnagyobb elefántját

2014.06.13. 17:56

Orvvadászok megölték Sataot, a világ legnagyobb elefántját. Satao az észak-kenyai Tsavo nemzeti parkban élt, és a világ egyik utolsó nagy, földig érő agyarú elefántjai közé tartozott, írja a Guardian.

Néhány nappal korábban egy másik legendás nagyagyarú elefántot, Moutain Bullt is agyonlőttek az orvvadászok Kenyában.

Satao
Satao
Fotó: THE TSAVO TRUST / Facebook

Az 50 éves Sataoról az a legenda járta, hogy tudta, védenie kell az agyarát, ezért bokros, erdős helyeken bujkált. Ennek ellenére az orvvadászok már márciusban is megtámadták, akkor egyszerű mérgezett nyilakkal próbálták meg leteríteni az elefántóriást, sikertelenül. A sérült elefántot a nemzeti park állatorvosai megtalálták és kezelték a sérüléseit, így néhány hét alatt felépült. Sataora egyébként a nap 24 órájában vigyázott a kenyai állatvédőrség, ezért nem is lehet tudni, hogyan sikerült végül a közelébe férkőzni a gyilkosoknak.

Satao tetemét egy mocsárban találták meg. Az azonosítása nem volt könnyű, mert a fejét teljesen szétroncsolták az orvvadászok, akik levágták a hatalmas agyarait. A Tsavo nemzeti parkot fenntartó alapítvány vezetője, Richard Moller saját bevallása könnyek közt írta meg a jelentést a Kenya nemzeti kincsének számító elefánt haláláról.  • Hírek
  • Személyi kölcsön