Szilárda
-4 °C
3 °C

Putyin elfoglalja a Krímet. A turizmusból élő Krímbe többé nem érkeznek ukrán turisták. Úgyhogy Putyin odaküldi az állami cégek dolgozóit nyaralni.

2014.06.15. 14:29 Módosítva: 2014-06-15 14:45:37

Putyin elnök az állami cégek munkatársainak nyaraltatásával kerülné el a turizmus összeomlását a megszállt Krím félszigeten – írta a Focus című német hírmagazin vasárnap megjelent számában az MTI tudósítása szerint.

Vlagyimir Putyin az állami turisztikai hivatalon keresztül kezdeményezte a Krím támogatását célzó akciót. A hivatal vezetője, Oleg Szafonov állami vállalatoknak továbbított egy táviratot, amelyben az államfő azt „tanácsolja" a cégeknek, hogy foglaljanak szállást az alkalmazottaknak a Krím félsziget szállodáiban és üdülőiben.

Az elnök szerint számlát a vállalatoknak vagy a szakszervezeteknek kell kifizetniük.

A Gazprom és a Rosznyeft állami energetikai óriáscég eddig egyaránt félmillió eurót különített el az akcióra, amelyet regionális kormányzatok is támogatnak. A moszkvai területi kormány 4 millió eurót ajánlott fel, a csecsenföldi vezetés pedig több mint 3 milliót.

A Krímbe eddig évente nagyjából 8 millió turista látogatott el, háromnegyedük ukrán volt. A félsziget elcsatolása óta az ukrán vendégek elmaradnak, ami súlyos válsággal fenyegeti az idegenforgalmi ágazatot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!