Focidrukkerek között robbantottak Nigériában

2014.06.18. 12:21

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a foci vb közvetítését néző szurkolók között az északkelet-nigériai Damaturu városban, legalább 21 halálos áldozata van a merényletnek, írja az MTI.

A merénylő triciklitaxival közelítette meg a szurkolókat a szabadtéri rendezvényen. Az áldozatok számáról különböző információk láttak napvilágot. A helyi rendőrség úgy tudja, tizennégyen vesztették életüket a merényletben és huszonhatan sebesültek meg, de később egy kórházi illetékes azt mondta, huszonegy holttestet és huszonhét sebesültet vittek kórházba a robbantás után. Mivel a sebesültek közül többnek válságos az állapota, a halálos áldozatok száma valószínűleg még emelkedhet.

Egyelőre senki nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de szemtanúk a Boko Haram nevű terrorszervezetet tették felelőssé érte, tekintve, hogy annak fegyveresei már sok hasonló támadást hajtottak végre Nigériában. Legutóbb június elsején követett el az iszlamista szervezet pokolgépes merényletet nigériai futballszurkolók ellen, akik egy televíziós közvetítést néztek Mubi városában. A támadásban legalább negyvenen vesztették életüket.