Erzsébet
1 °C
4 °C

A megölt szülők nyugdíjából élt a házaspár

2014.06.20. 20:37

Tizenöt éven át élt egy brit házaspár abból, hogy a feleség szüleit meggyilkolták és elásták a kertben, de a nyugdíjukat továbbra is felvették. A notthinghami bíróság által pénteken bűnösnek nyilvánított Susan és Christopher Edwardst életfogytiglani fenyegeti, amikor a jövő héten kiszabják büntetésüket.

A bíró nem győzte hangsúlyozni azt a hidegvért, amellyel az eladósodott pár 1998 májusában egy második világháborús revolverrel merő kapzsiságból lemészárolta a nő 85 éves apját és 63 éves anyját, majd a holttesteket elásták a ház kertjében. A bűncselekmény után a pár kiürítette Susan szüleinek bankszámláit, 15 éven át felvették azok nyugdíját és egyéb járandóságát, végül a házat is pénzzé tették a kertben elföldelt hullákkal együtt.

A rendőrség szerint a az ötvenes éveik közepén járó pár összesen negyedmillió font - csaknem százmillió forint - bevételt zsebelt be a gyilkosság eredményeként. Ezt a pénzt is hamar felélték azonban, egyebek közt azért, mert a filmsztárok iránti rajongásból nagy összegeket költöttek olyan hírességek emléktárgyaira, mint Gary Cooper vagy Frank Sinatra.

A pár 2013-ban Franciaországba szökött az esetleges lebukás elől, de ott újra annyira eladósodtak, hogy a pénzért kuncsorgó férj végül bevallotta a gyilkosságot saját édesanyjának, aki értesítette a rendőrséget, írja az MTI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?