Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Még most sem találják az eltűnt maláj gépet

2014.06.20. 06:09

Több száz kilométerre délre tolódik át a három és fél hónapja eltűnt malajziai utasszállító utáni kutatás attól a helytől, ahol legelőször keresték - írja az MTI.

Martin Dolan, a kutatásban közreműködő ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal illetékese közölte, hogy 60 ezer négyzetkilométeres területen fogják átfésülni a tengerfenéket a roncsok után kutatva, de csak a jövő héten várható tájékoztatás arról, hogy pontosan hol.

Dolan szerint a szerencsétlenség valószínű helyszíne több száz kilométerre van attól a helytől, ahol a Blufin-21 tengeralattjáró robot hasztalan fésült át egy850 négyzetkilométeres területet. Ebben a körzetben, az Indiai-óceán déli részén, május végén ért végett a keresés.

Azon a környéken kutattak, ahol egy akusztikus jelet észleltek, és azt gondolták róla, hogy az eltűnt repülőgép fekete dobozától származik. Ma már sokan azon a véleményen vannak, hogy más forrásból eredt a hangjel.

Az új kutatási területet a műholdak által rögzített adatok alaposabb elemzése alapján állapítják meg. Dolan szerint  jóval délebbre lesz, de egyelőre folyik még az adatok elemzése, hogy meghatározzák a pontos helyszínt. Delon felhívta a figyelmet arra, hogy rendkívül bonyolult eljárással, különféle módszerekkel elemzik az adatokat.

A malajziai légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó, MH370-es járatának - 239 emberrel a fedélzetén - március 8-án veszett nyoma. A gép roncsait és fekete dobozát azóta sem találják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?