Viola
-6 °C
-2 °C

Váltságdíjat kellett fizetni az elrabolt dán fotósért

2014.06.20. 07:14

Váltságdíj ellenében kiszabadult az emberrablók fogságából a több mint egy évvel ezelőtt Szíriában elrabolt dán fotóriporter - közölte a dán külügyminisztérium.

Daniel Rye Ottosent tavaly május 17-én rabolták el. A fotós a szíriai fegyveres konfliktusról és a helyi lakosok, kiváltképpen a gyerekek és családtagjaik életéről készített fotókat. A dán média régóta tudott a fotós elrablásáról, de az ő biztonsága érdekében nem adott róla hírt, Ottosen családja pedig elutasított minden megkeresést a média részéről. A hozzátartozók most csak annyit közöltek, hogy Daniel Rye Ottosen a körülményekhez képest jól van.

A külügyminisztérium tudatta, hogy nem fog semmilyen részletet elárulni.

A Ritzau hírügynökség az ügyben tájékozott forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a 25 éves fotós elrablása mögött az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű szélsőséges iszlamista csoport állt, és váltságdíj ellenében engedte szabadon. A dán média szerint Ottosen jó tornász volt, és családja a tornászegyesületekhez fordult segítségért, hogy összegyűjtse a pénzt a meg nem nevezett összegű váltságdíjra.