Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabadon engedték az elrabolt afgán tanárokat

2014.06.23. 10:53

Az afganisztáni tálibok szabadon engedtek 33 egyetemi tanárt és hallgatót, akiket szűk két héttel korábban raboltak el az ország keleti részén lévő Gazni tartományban – jelentette be hétfőn a tartomány kormányzóhelyettese.

A tanárokat és diákokat hétfőre virradóra engedték el, azt követően, hogy törzsi vezetők és a Nemzetközi Vöröskereszt helyi hivatalának tisztségviselői tárgyaltak az emberrablókkal. A 33 professzor – legtöbbjük a kandahári egyetemről – a fővárosba, Kabulba tartott június 10-én, amikor tálib lázadók megállították, majd felgyújtották a buszukat, az utasokat pedig ismeretlen helyre hurcolták.

A tálibok szóvivője hétfőn megerősítette, hogy szabadon engedték a 33 embert. Arról nem szólt, hogy követeltek-e váltságdíjat értük, és ha igen, megkapták-e. Músza Hán Akbarzada tartományi kormányzó azt állította a Hszinhua kínai hírügynökség szerint, hogy a foglyokat feltétel nélkül engedték el a lázadók – írja az MTI.