Megkéseltek egy francia tanítónőt

2014.07.04. 13:04 Módosítva: 2014.07.04. 13:04

Halálra késelt pénteken egy tanítónőt egy tanuló anyja a gyerekek szeme láttára egy francia iskolában. "Reggel az egyik anyuka késsel érkezett [az iskolába] és a gyerekek előtt megkéselt egy 34 éves tanítónőt, egyelőre ismeretlen okokból" - mondta Claude Derens ügyész. "Amikor én a helyszínre érkeztem, éppen újraéleszteni próbálták. Megállt a szíve az osztályteremben" - tette hozzá.

Az egyetlen késszúrással végrehajtott támadás után a nő megpróbált elmenekülni, de elfogták a rendőrök. A nő nyolc éves kislányával érkezett az iskolába, egyéként már korábban is volt dolga a rendőrséggel.

Francois Hollande államfő közleményében "gyalázatos tragédiának" nevezte a történteket, szolidaritásáról biztosította a tanítónő hozzátartozóit, s arra utasította az illetékes állami szerveket, hogy azonnal gondoskodjanak a gyilkosság szemtanúiról, a gyermekekről és az iskolai dolgozókról. A francia oktatási miniszter megszakította hivatalos programját és a helyszínre utazott.

Egy 2012-ben közzétett felmérés szerint az iskolai dolgozók 35,8 százalékát sértegették már, 17 százalékukat megfenyegették és 14 százalékukat zaklatták a szülők, 3,6 százalékukat pedig meg is ütötték. Ez azt jelenti, hogy a 2012-2013-as tanévben az általános iskolai dolgozók közel felét érte verbális vagy fizikai támadás a szülők részéről - derül ki egy tanulmányból, amelyet áprilisban tette közzé a Le Parisien napilap.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport