László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Földcsuszamlások végeztek hat kínaival

2014.07.09. 11:38

Legalább hat ember meghalt, 25-öt pedig nem találnak két Jünnan tartományi földcsuszamlás helyszínén – írja az MTI kínai médiaforrásokra hivatkozva.

A délnyugati országrész Sava falujában az éjszakai órákban egy szilíciumbányát temetett be a föld, sár, kő- és sziklatörmelékek folyama, amit a heves esőzések idéztek elő. Ott 17 embert tartanak nyilván eltűntként, a helyszínen 140 mentő keresi a túlélőket munkagépekkel.

Egy másik hasonló természeti katasztrófa Mincsu faluban szintén éjszaka lakóházakat sodort el. Itt hatan haltak meg, nyolc embert egyelőre nem találnak.

Százévente egyszer árad, épp most

A legfrissebb jelentések szerint az esős évszak a déli Kuanghszi-Csuang autonóm területen múlt csütörtök óta négy ember halálát okozta, egy embert ismeretlen helyre sodort az ár. Körülbelül 9 500 hektár mezőgazdasági területet borított be a víz, csaknem 1 200 hektáron már biztos, hogy nem tudják betakarítani a termést. Házak százai dőltek romba.

Az elmúlt napokban Északkelet-Kínából is áradásokat jelentettek. Hejlungcsiang tartomány Poli megyéjében százévente egyszer fordul elő ilyesmi. Ezúttal a területen hárman meghaltak, öt híd összeomlott. A kárt ott 80 millió jüanra (2,9 milliárd forint) becsülték.

Az árvizek és az esőzésekkel kapcsolatos katasztrófák következtében Kínában eddig több mint 140-en vesztették életüket, több tucatnyian vannak az eltűntek listáján.