Földcsuszamlások végeztek hat kínaival

2014.07.09. 11:38

Legalább hat ember meghalt, 25-öt pedig nem találnak két Jünnan tartományi földcsuszamlás helyszínén – írja az MTI kínai médiaforrásokra hivatkozva.

A délnyugati országrész Sava falujában az éjszakai órákban egy szilíciumbányát temetett be a föld, sár, kő- és sziklatörmelékek folyama, amit a heves esőzések idéztek elő. Ott 17 embert tartanak nyilván eltűntként, a helyszínen 140 mentő keresi a túlélőket munkagépekkel.

Egy másik hasonló természeti katasztrófa Mincsu faluban szintén éjszaka lakóházakat sodort el. Itt hatan haltak meg, nyolc embert egyelőre nem találnak.

Százévente egyszer árad, épp most

A legfrissebb jelentések szerint az esős évszak a déli Kuanghszi-Csuang autonóm területen múlt csütörtök óta négy ember halálát okozta, egy embert ismeretlen helyre sodort az ár. Körülbelül 9 500 hektár mezőgazdasági területet borított be a víz, csaknem 1 200 hektáron már biztos, hogy nem tudják betakarítani a termést. Házak százai dőltek romba.

Az elmúlt napokban Északkelet-Kínából is áradásokat jelentettek. Hejlungcsiang tartomány Poli megyéjében százévente egyszer fordul elő ilyesmi. Ezúttal a területen hárman meghaltak, öt híd összeomlott. A kárt ott 80 millió jüanra (2,9 milliárd forint) becsülték.

Az árvizek és az esőzésekkel kapcsolatos katasztrófák következtében Kínában eddig több mint 140-en vesztették életüket, több tucatnyian vannak az eltűntek listáján.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport