Leváltották a moszkvai metró vezetőjét

2014.07.22. 13:37
Az orosz főváros főpolgármestere, Szergej Szobjanyin kedden leváltotta tisztségéből a moszkvai metró igazgatóját azután, hogy a múlt héten a hálózat egyik vonalán történt balesetben 23 ember meghalt, több mint kétszáz megsérült.

A hatóságok egy váltókezelőt és a főnökét gyanúsítják azzal, hogy hanyagságuk vezethetett a moszkvai metró történetének legsúlyosabb műszaki balesetéhez, írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a városvezető megfosztotta tisztségétől Ivan Beszegyint és helyére Dmitij Pegovot nevezte ki. Szobjanyin közlése szerint az új vezető feladata az lesz, hogy "visszanyerje a moszkvaiaknak a metró biztonságába vetett bizalmát".

Pegov első nyilatkozatában hangsúlyozta, tevékenysége során elsőbbséget kap a metró infrastruktúrájának, valamint műszaki berendezéseinek ellenőrzése. Ennek során meg kell vizsgálni minden állomást, minden metróalagutat - tette hozzá.

A moszkvai metrót 1935-ben, Joszif Visszarionovics Sztálin egykori szovjet diktátor idején nyitották meg. Számtalan állomása a szocialista realizmus jegyében, páratlanul gazdag díszítéssel készült. A hálózaton, amely egyike a világ legnagyobbjainak, naponta mintegy 9 millió ember közlekedik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport