Fábián, Sebestyén
-1 °C
7 °C

Több százan szökhettek meg egy haiti börtönből

2014.08.11. 06:42

Lázadás tört ki egy szigorúan őrzött börtönben Haiti fővárosánál vasárnap, a kavarodásban a fegyintézetből sok elítélt megszökött – írja az MTI egy helyi rendőrségi szóvivőre hivatkozva.

A hatóságok nem tudták megmondani, hány rabnak sikerült elmenekülnie a börtönből, ahol összesen 897 embert őriztek. Szemtanúk szerint több százan hagyták el az intézetet. A rendőrség annyit közölt, hogy tizenhárom rabot később elfogtak.

Elmenekült a börtön egyik legismertebb lakója, Clifford Brandt üzletember is, akit tavalyelőtt ítéltek el emberrablásért. Az ő kézre kerítése érdekében a rendőrség 40 ezer dollárnyi (csaknem kilenc és fél millió forint) díjat tűzött ki. A lázadás során a jelentések alapján senkin nem sérült meg.

Hírügynökségi értesülések szerint Laurent Lamothe miniszterelnök is a helyszínre ment, de szemléje után nem tett nyilatkozatot. Emberi jogi szervezetek szakértői szerint botrányos, ami történt, hiszen az egyik legszigorúbban őrzött fegyintézetről van szó. A rendőrség nagy erőket mozgósított a szökevények elfogására, a határok ellenőrzését is fokozták.