Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Itt vannak Oroszország új határai

2014.08.29. 19:30 Módosítva: 2014-08-29 19:32:56

Izgalmas képet tett közzé Oroszország egyik legismertebb politikai-gazdasági hetilapja, az Ekspert. Az online változatban nem elérhető, de lapunknak fotón elküldött térkép azt mutatja be, hogy a jelenlegi politika tervei szerint hova tolná ki Putyin országa érdekszféráját. 

A tervet hangulatilag is behangolja, hogy összehasonlításul a Szovjetunió egykori hatókörét tüntették fel. A térképen a munkálatok jelenlegi határai láthatók még.

Teljesen normális reakció, ha a térkép láttán nyugtalanságot érez. Putyin terve a látottak szerint ugyanis az, hogy bábállammá fokozza le egész Ukrajnát, Moldáviát, meg a teljes Baltikumot. Jogos észrevétel, hogy Oroszország kis valószínűséggel tudja bedarálni a NATO-tag Észtországot, Lettországot, Litvániát, ha pedig kísérletet tesz rá, az maga a 3. világháború.

Viszont ez a térkép az egyik hiteles orosz lapban jelent meg, tök komolyan, így, ha másról nem, arról mindenképpen árulkodik, hogy milyen közhangulatban tevékenykedik otthon Putyin. Aggasztó az is, hogy a jelenlegi hadműveleti határt korrekten ábrázolták.

A kedves olvasó megnyugtatására annyit lehet kiemelni, hogy Magyarország éppen kívül van a befolyásolási zónán.