Mihály
2 °C
16 °C

Itt vannak Oroszország új határai

2014.08.29. 19:30 Módosítva: 2014.08.29. 19:32

Izgalmas képet tett közzé Oroszország egyik legismertebb politikai-gazdasági hetilapja, az Ekspert. Az online változatban nem elérhető, de lapunknak fotón elküldött térkép azt mutatja be, hogy a jelenlegi politika tervei szerint hova tolná ki Putyin országa érdekszféráját. 

A tervet hangulatilag is behangolja, hogy összehasonlításul a Szovjetunió egykori hatókörét tüntették fel. A térképen a munkálatok jelenlegi határai láthatók még.

Teljesen normális reakció, ha a térkép láttán nyugtalanságot érez. Putyin terve a látottak szerint ugyanis az, hogy bábállammá fokozza le egész Ukrajnát, Moldáviát, meg a teljes Baltikumot. Jogos észrevétel, hogy Oroszország kis valószínűséggel tudja bedarálni a NATO-tag Észtországot, Lettországot, Litvániát, ha pedig kísérletet tesz rá, az maga a 3. világháború.

Viszont ez a térkép az egyik hiteles orosz lapban jelent meg, tök komolyan, így, ha másról nem, arról mindenképpen árulkodik, hogy milyen közhangulatban tevékenykedik otthon Putyin. Aggasztó az is, hogy a jelenlegi hadműveleti határt korrekten ábrázolták.

A kedves olvasó megnyugtatására annyit lehet kiemelni, hogy Magyarország éppen kívül van a befolyásolási zónán.