Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Putyin előhúzta az atomhatalom-kártyát

2014.08.29. 19:39

Három, az ukrán hadsereget ért támadásról ír az MTI.

  • Az ukrán Nemzeti Gárda súlyos veszteségekről számol be.  Azt írják, egy csapatuk Donyeck és Luhasznk megye határvidékén épp erősítést próbált nyújtani a terrorellenes erőknek, de megtámadták őket. Négy katona elesett, 19-en megsebesültek.
  • Egy ukrán önkéntesparancsnok szerint Donyeck mellett hét orosz harckocsi támadt ukrán katonákra, az Ilovjaszk nevű városnál. Az ukrán katonák visszaverték a támadást, és 12 foglyot ejtettek. A parancsnok azt mondja, telefonon beszélt az egység vezetőjével, aki elmondta neki, hogy azután érte őket a támadás, hogy kitörtek a városból. 
  • Egy másik, Lugasznk mellett harcoló alakulat hirtelen nagy túlerővel találta magát szemben. Vissza kellett vonulniuk, feladva a Novoszvitlivka és a Hrjascsuvate nevű falukat. Azt mondják, az orosz katonák mindkét falut szinte teljesen lerombolták, ami arra utal, hogy olyan egységek is bekapcsolódtak, amelyeket korábban Csecsenföldön vetettek be.

Az ukrán önkéntesparancsnok azt mondja, Luhanszkban valószínűleg orosz harckocsizó és légideszantos egységek vannak, komoly hadieszközökkel. Ezt onnan gondolja, hogy nagyon pontos az orosz tüzérség.

Minden lövedékük pontosan célbe talál. Műholdas felderítés és pilóta nélküli felderítő gépek segítségével mérhetik be a célt.

– mondta egy videóban, amit a Youtube-ra töltöttek fel.

Az ukrán nemzetbiztonsági tanács szerint az elmúlt 24 órában összesen tíz katonájuk esett el, 30-an megsebesültek. Április közepe óta összesen 789 ukrán katona vesztette életét.

Putyin: Oroszország atomhatalom, ne szórakozzanak velünk

"Velünk ne szórakozzanak" (angol fordításban: Don't mess with us) – mondta Putyin a Telegraph szerint egy ifjúsági táborban. "Hála Istennek, szerintem senki sem akar széleskörű konfliktusba keveredni Oroszországgal. Oroszország a vezető atomhatalmak egyike" – mondta, amivel a Telegraph szerint a hidegháború óta nem látott retorikát húzott elő.  • Eladnék
  • Hírek