18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Így lehet túlélni az ISIS-tömegmészárlást

2014.09.03. 19:09

Földre vetette és halottnak tettette magát, így élte túl az ISIS-tömegmészárlást egy iraki katona –  írja  az Independent.

A Human Rights Watch szerint az ISIS 770 férfit végzett ki három tömeges mészárláson, miután elfoglalták az észak-iraki Tikritet júniusban.

Alit június 12-én fogták el, több ezer társával együtt, egy laktanyából próbáltak megszökni. A férfi azt állítja: egy palotában tartották fogva. Délután öt körül tízüket felsorakoztatták, és egyesével lelőtték. Ali halottnak tettette magát, nem találták el, órákat várt, mire el mert szökni. Napokig bujkált, most már biztonságban van.

ir

A Human Rights Watch három helyet is azonosított, ahol tömeges kivégzések zajlottak. A műholdképeken holttestek nem, de vérnyomok látszanak a tikriti elnöki palotában található helyszínen.

isis2
Kép: Human Rights Watch

Az ISIS barbár módszerei törvény- és erkölcsellenesek.

– mondta Peter Bouckaert, a Human Rights Watch egyik vezetője. A mészárlásokról készült képek a Twitteren is megjelentek:

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport