Tanárok bántalmaztak fogyatékos gyermekeket

2014.09.04. 17:18

Három tanárt vettek házi őrizetbe Olaszországban, miután filmre vették, ahogy gyerekeket bántalmaznak, írja a  La Repubblica . A 38 éves Rosa Ambrosio, a 39 éves Giovanna Donnarumma és az 59 esztendős Carmela Graziano a Nápolytól mintegy harminc kilométerre lévő Palma Campania-i Vincenzo Russo iskolában tanítottak. A rendőrséget pedig két tanuló édesanyja értesítette, miután gyermekei zúzódásokkal és további más sérülésekkel tértek haza az intézményből.

A nyomozók ezután rejtett kamerákat helyeztek el az osztálytermekben, amelyek felvételei később igazolták a vádakat, és megörökítették amint az említett tanárok fizikailag és verbálisan is bántalmazzák a diákokat. A fogyatékkal élő tanulókat lökdösték, felpofozták és további más módokon is inzultálták a nevelők.

Rómában nyáron történt egy hasonló eset. Akkor egy olasz politikus rendelt el nyomozást annak a szintén fogyatékkal élő gyermeknek az ügyében, akit nemcsak verbálisan és fizikailag bántalmazták, hanem be is zártak egy osztályterembe, hogy elcsendesedjen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport