Nem kapott ülőhelyet a buszon, belehalt

2014.09.12. 21:40

Nem volt hajlandó átadni ülőhelyét a kínai egyetemista egy idős férfinek a buszon, aki erre erőszakoskodni kezdett, mígnem végül szívroham végzett vele, írja az MTI.

A 70 év körüli férfi Csengcsou városában, Honan tartomány székhelyén, szállt fel egy helyi járati buszra, ahol – a szemtanúk elmondása szerint – arra kérte a húszéves fiatalembert, hogy az adja át neki a helyét. Miután az egyetemista nem engedelmeskedett, vita kerekedett, amely során a nyugdíjas többször is pofon vágta a fiatal utast.

Ekkor azonban megtörtént, amire senki nem számított: idős férfi – feltehetőleg az idegesség miatt – váratlanul összeesett. A helyszínre érkező mentők már nem tudták újraéleszteni, és csaknem negyven perc elteltével végérvényesen megállapították a halál beálltát. Az elhunyt családja szerint ideges hozzátartozójuk szívbetegségben szenvedett. A diákot ezután a helyi rendőrség kihallgatta, az ügyben pedig nyomozást rendelt el.

Az eset még kedden történt, a híre mostanra járta be a világhálót. Egy közvélemény-kutatás is készült az eset kapcsán, amelyből az derült ki, hogy a válaszolók mintegy 90 százaléka véli úgy: az ülőhely átadása időseknek erény, de nem kötelesség. A többség véleménye szerint a kínai egyetemista nem tehető felelőssé az idős férfi haláláért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport