Egy ember meghalt, kettő eltűnt a romániai áradásokban

2014.09.15. 17:18

Egy ember meghalt, két másik eltűnt, miután Románia dél-nyugati részén a heves esőzések következtében áradások és földcsuszamlások keletkeztek. Gabriel Oprea román belügyminiszter tájékoztatása szerint Mehedinti megyét sújtották legkeményebben az áradások, ott földcsuszamlás okozta egy ember halálát. A tragédia Orsova város határában történt a Duna partján, írja az MTI.

A román-szerb határ közelében fekvő településen a határrendőrök 67 diákot és 18 tanárt menekítettek ki a város több iskolájából. A DN6 jelzésű országutat lezárták Orsovától Karánsebes (Caransebes) irányába. A környéken nehézkesen zajlik a közlekedés a mellékutakon is. A térségben 200 rendőr, csendőr és tűzoltó áll készen az esetleges további kitelepítésére.

Mehedinti megyében az elmúlt huszonnégy órában 100 millimétert meghaladó csapadék hullt. A román hidrológusok a Bánságban, vagyis több Temes (Timis) és Krassó-Szörény (Caras-Severin) megyei folyón hirdettek másodfokú árvízvédelmi készültséget.

A térségünkből Szlovéniában okozott még halálos tragédiát az árvíz, ott a hétvégén ketten haltak meg, amikor a szlovén autóklub járműve egy megáradt patakba csúszott, miután a víz előzőleg elmosta az út egy részét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport