Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Az IS-nek klórgázos rakétája is volt

2014.09.20. 19:32
Az iraki biztonsági erők megsemmisítettek egy fegyverraktárt az Irak középső részén fekvő Dijála tartományban, és az akció során megölték az Iszlám Állam (IS) nevű szélsőséges szunnita terrorszervezet legkevesebb 18 fegyveresét - közölte szombaton a Shafaq News nevű angol nyelvű iraki hírportál.

A fővárostól, Bagdadtól 80 kilométerre északkeletre fekvő Mukdadíja városa közelében lévő fegyverraktárban robbanóanyagokat és hét darab, klórgázzal szennyezett rakétalövedéket találtak a hatóságok – közölte Dzsamil Sammári tartományi rendőrfőnök.

Sammári hozzátette, hogy a terrorcsoport a rakétalövedékeket az iraki biztonsági erők és a környéken lakók ellen akarta bevetni, írja az MTI.

Az iraki katonaság, rendőrség és a helyi biztonsági erők tagjai nemrég közös akciót indítottak a Mukdadíjától északra fekvő területek és a közelben található duzzasztógát környékének szélsőségesektől való megtisztítására.

Az IS júniusban indított villámhadjárata során jelentős területeket szerzett Irakban és Szíriában. Az elfoglalt területeken később kalifátust kiáltott ki, és azóta is folytatja terjeszkedését.