Több mint 20 évet kaptak a venezuelai szépségkirálynő gyilkosai

2014.09.24. 10:23

Több mint 20 év börtönre ítélték Venezuelában kedden az ország egykori szépségkirálynőjének, Mónica Spears Mootznak és férjének három gyilkosát.

Az ítéletet egy valenciai bíróság mondta ki. A gyilkosokra, akik beismerték tettüket, 26, illetve 24 év szabadságvesztést szabtak ki. Az ügy további hét vádlottja, köztük két tizenéves fiú és egy nő ellen még tart az eljárás folyik.

A 29 éves venezuelai nő és 39 éves ír férje januárban lett rablógyilkosság áldozata Venezuela karibi partvidékének középső részén, a Puerto Cabellóból Valenciába vezető főúton. A helyi média arról számolt be, hogy a házaspár gépkocsija valószínűleg műszaki hiba miatt leállt az úton, és éppen az autómentőkre várakoztak, amikor megtámadták őket. Feltételezik, hogy ellenálltak a rablási kísérletnek, ezért lőtték le őket. Velük volt ötéves kislányuk is, aki életben maradt, de megsebesült a támadásban. 

Spears 2004-ben nyerte el a Miss Venezuela címet, és a következő évi Miss Univerzum vetélkedőn a negyedik lett Bangkokban. Színésznőként szappanoperákban játszott. A család az Egyesült Államokban élt, csak vakációra tért vissza Venezuelába. 

A dél-amerikai állam a világ legveszélyesebb országai közé tartozik az erőszakos bűncselekményeket tekintve. A belügyminisztérium szerint évente 39 gyilkosság történik 100 ezer lakosra vetítve.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport