Meghalt Vizel Péter

2014.10.09. 10:30

Meghalt Vizel Péter magyar-kanadai marketingguru. Vizel Erdélyben született, Kanadában nőtt fel és végezte iskoláit, de sokáig Los Angelesben élt, ahol fogyasztási cikkek marketingjével és eladásösztönzésével foglalkozott.

A kilencvenes évek végén telepedett át Magyarországra, családot alapított, és innovatív marketingmegoldások és kereskedelem ösztönzési módszerek meghonosításába fogott. Nagy sikereket ért el a napszemüveg piacon, ahol egész sor márkát vezetett be, s közülük az Avangliont a piacvezetők közé emelte.

Részt vett a Coca-Cola számára tervezett intelligens italautomata hálózat innovációjában. Élete utolsó éveiben a fenntartható fejlődés problémáival foglalkozott elsősorban, s többek között olyan termelési rendszerek létrehozásán fáradozott, amelyek a lakossági hulladék hasznosításával állít elő tiszta élelmiszereket. "Inspiráló személyiség volt, aki a tanácsért hozzá fordulók figyelmét igyekezett ráirányítani, hogy a nagy célok kitűzése nélkül apró sikereket is nehéz elérni. Hosszan tartó súlyos betegség ragadta el 65 évesen. Temetéséről később intézkednek" - olvasható a halálhíréről szóló közleményben. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM