Ivó, Milán
EUR 384,63 Ft
USD 362,76 Ft
5 °C
26 °C

Tilos karibi országokba utazni Nyugat-Afrikából

2014.10.17. 21:50 Módosítva: 2014.10.17. 21:55

Az ebolajárvány miatt megtiltotta a jamaicai kormány, hogy bárki az országba utazzon Guineából, Sierra Leonéból és Libériából, vagyis a legfertőzöttebb területekről, írja az LA Times. Jamaica nem az első ország a karibi térségben, ami beutazási tiltáshoz folyamodik az ebola miatt, korábban Guyana, St. Lucia és Haiti is hasonló szabályozást vezetett be. A tiltás szerint nem léphet be Sierra Leone-i, guineai és libériai lakos Jamaica területére illetve azok sem, akik a térségben tartózkodtak az utóbbi 28 napban.

St. Lucia szigetállam a három nyugat-afrikai ország mellett a Nigériából érkezőknek sem lesz könnyű dolga, vízum és a vírusmentességet igazoló orvosi dokumentum nélkül esélyük sincs átlépni a határt. Az Egyesült Államok egyelőre vonakodik hasonló átmeneti szabályozást bevezetni, pedig egy friss felmérés szerint az amerikaiak 67 százaléka támogatná a tiltást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás