Egy család szörnyű balesete Ausztriában

2014.10.20. 20:13 Módosítva: 2014.10.20. 21:13

Borzalmas családi tragédia történt vasárnap Alsó-Ausztriában. Egy négyfős család kirándulni indult a szép a időben a Hohe Wandra, amit kifejezetten ajánlanak gyermekes családoknak is.

A Wiener Neustadt közelében lévő, 800-1100 méter magas erdős fennsíkon jól kiépített túraútvonalak vannak, külön a gyerekeknek meseparkot is kialakítottak. A nehezebb szakaszokon sziklákba rögzített drótkötelekbe kapaszkodva lehet átjutni.

A Kronen Zeitung szerint az egyik ilyen résznél az ötéves gyerek megcsúszott, és szakadékba zuhant. Az apa, aki a hátán vitte a kisebbik gyereket, utána kapott, de elveszítette egyensúlyát. A hordozóban ülő hároméves gyerekkel együtt 150 méteres mélységbe zuhantak.

Az anya sokkot kapott. Rövid idő alatt két mentőhelikopter érkezett a helyszínre, de az apán és a hátán lévő gyermeken már nem tudtak segíteni: ők azonnal meghaltak.

Az ötéves gyereket a hegyimentők kihozták a szakadékból. Életveszélyes állapotban szállították kórházba. A gyermek életéért most is küzdenek a kórházban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport