Újabb őrült mászott át a Fehér Ház kerítésén

2014.10.23. 08:05 Módosítva: 2014.10.23. 10:21

Őrkutyákkal is verekedett egy rövidnadrágos férfi, miután szerda este átmászott a Fehér Ház kerítésén, és 20 métert futott Barack Obama rezidenciájának pázsitján, írja az MTI.

A Fehér Ház környékét több órára lezárták, a 23 éves behatolót, a marylandi Bel Air-be való Dominic Adesanyát kórházba szállították. Két belga juhász kutyát az elszenvedett sérüléseik miatt állatorvosnak kellet ellátnia. A történtekről videofelvétel is készült:

Őrkutyákkal verekedett a srác, aki átmászott a Fehér Ház kerítésén

Ezen jól látszik, hogy a zavartan viselkedő férfi, akinek az indítékai egyelőre nem ismertek, a Secret Service ügynökei előtt felhúzza a testén az ingét, azt bizonyítva, hogy nincs nála fegyver, és közben rúgásokkal próbál távol tartani egy kutyát. Az amerikai nemzetbiztonsági szolgálat emberei egyébként pont a tegnapi kanadai parlamentben történt lövöldözés után szigorítottak a biztonsági intézkedéseken.

Lassan külön sport lesz a Fehér Ház kerítésén átugrálás

Korábban mi is megírtuk, hogy szeptember 19-én egy Omar González nevű, nem teljesen épelmájű, 42 éves háborús veterán, a zsebében egy összecsukható késsel, a fegyveres őrök mellett elsprintelve sikeresen bejutott a Fehér Házba épületbe.

Az eset, valamint több más nyilvánosságra került mulasztás miatt, amelyek miatt az elnök élete veszélybe kerülhetett volna, távoznia kellett Julia Piersonnak, a Secret Service első nő igazgatójának, aki mindössze másfél évet tölthetett el hivatalában. Helyére átmenetileg Joseph Clancy 2011-ben leszerelt volt különleges ügynököt nevezték ki, aki korábban a szolgálatnak az elnök biztonságáért felelős részlegét irányította.