Agyonlőtt egy tanárt egy észt fiú

2014.10.27. 17:51

Egy 15 éves fiú agyonlőtte egy tanárát Észtországban hétfőn, egy iskolai órán. A balti ország történetében ez volt az első iskolai lövöldözés, írja a Guardian.

A kilencedik osztályos diák pisztollyal lőtt rá az 56 éves némettanárnőre, Ene Sarapra, aki ismert pedagógus volt Észtországban. Egyelőre nem tudni, miért végzett vele a fiú, akit már letartóztattak a rendőrök. A lövöldözésben más nem sérült meg. Az esetet sokkolónak nevezte Taavi Rõivas észt kormányfő.

Az észt törvények szerint a kiskorú tettest 10 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti. Hanno Pevkur belügyminiszter közlése szerint a diák apjának engedéllyel tartott pisztolyát használta. A fegyvert a rendőrség elkobozta, írja az MTI.

Észtországban 18 évnél fiatalabb személyek nem vásárolhatnak vagy birtokolhatnak lőfegyvert vagy lőszert, és a kézi lőfegyverek nem gyakoriak az országban. Vadászfegyverek tartása viszont széles körben elterjedt olyan vidéki körzetekben, ahol népszerű a vadászat. Az 1,3 milliós balti országban becslések szerint mintegy 120 ezer fegyver van polgári személyek birtokában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport