Eszter, Eliza
EUR 383,30 Ft
USD 357,50 Ft
14 °C
24 °C

Ebolás beteget szállítottak Franciaországba

2014.11.02. 09:50

Franciaországba vitték gyógykezelésre az ENSZ egyik ügynökségének alkalmazottját, aki Sierra Leonéban ebolafertőzést kapott. Egy különleges repülőgéppel evakuálták a nyugat-afrikai országból. A beteget a Párizs melletti Saint-Mandéban lévő katonai kórházba vitték, és szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően elkülönített kórteremben fogják kezelni.

A tárca közleményében nem hozta nyilvánosságra a beteg kilétét, sem azt, hogyan kapta el a betegséget. A minisztérium hangsúlyozta, hogy az ország területén más ebolafertőzöttek nincsenek. A saint-mandéi katonai kórház egyike azoknak a franciaországi egészségügyi intézményeknek, amelyek engedélyt kaptak az ebolafertőzöttek gyógykezelésére és kísérleti gyógyszerek alkalmazására is, írja az MTI.

Szeptemberben ugyanebben a kórházban gyógykezeltek egy francia ápolónővért, aki az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szervezet kötelékében gyógyított ebolafertőzött betegeket Afrikában, közben betegedett meg. A nő kísérleti gyógykezelésen esett át, a kezelés megkezdése után csakhamar javulni kezdett az állapota, majd teljesen meggyógyult, és elhagyhatta a kórházat. Ő volt eddig az egyetlen ebolafertőzött, akit Franciaországban gyógykezeltek.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Nyugat-Afrikában az ebolajárvány halálos áldozatainak a száma már majdnem elérte az ötezret Libériában, Sierra Leonéban és Guineában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla