Valér
4 °C
8 °C

Önkéntesrendőrködött a török elnök

2014.11.04. 20:57

Egy török férfi egy kávézó felső szintjén ült és dohányzott Isztambul egyik forgalmas utcájában, amikor pechére kíséretével épp arra sétált Recep Tayyip Erdogan, és meglátta.

Erdogan az ujját rázta, a férfi tovább dohányzott, mire a rendőrök megbüntették a nyilvános helyekre vonatkozó füsttilalom megszegéséért. Erdogan a BBC szerint egy videón szégyentelennek nevezte a renitens törököt, aki kérése ellenére sem nyomta el a cigijét.

A rendőrség a kávézót is megbírságolta. A dohányzást még a terrorizmusnál is nagyobb veszélynek tartó Erdogan buzgósága a közösségi médiában eléggé visszaütött: azzal vádolják, hogy az emberek magánszférájába avatkozik. 

Budai vár? Piha!

Erdogannak nem kell sokáig búslakodnia a gonoszkodó Facebook-kommentek miatt. Elkészült, és pár napja már birtokba is vehette ugyanis új palotáját, ami szerény 615 millió dollárba (150 milliárd forrintba) került a török adófizetőknek – írja az MTI.

  • Az ultramodern, mindenhonnan jól látszó palota egy domb tetejére épült, neoszeldzsuk stílben.
  • Akkora, mint a Brunei szultán palotája, igaz, csak kétharmadannyiba került.
  • Az ellenzék a tekintélyelvű elnök határtalan becsvágya megtestesüléseként ostorozza a Fehér palota néven emlegetett, háromszintes rezidenciát is magába foglaló épületkomplexumot.
  • Alatta bunkerrendszer húzódik, melyet a legkorszerűbb technikával védenek a kibertámadásoktól és a lehallgatástól.
  • A palota egy közparkba épült, fák százait vágták ki miatta.
  • Erdogan nemsokára repülőt is vetet magának, potom 185 millió dollárért.