Másokat akart megvédeni, az életével fizetett érte a fiatal török nő

2014.11.27. 23:03 Módosítva: 2014.11.27. 23:26

A német ügyészség megerősítette, hogy a kórházban lekapcsolták a életmentő gépekről azt a fiatal török nőt, aki egy gyorsétteremben másokat akart megvédeni. A döntést a család beleegyezésével az egyetemista lány 23. születésnapján hozták meg.  

Tugce A. november 15-én, szombat hajnalban a barátnőivel evett egy offenbachi McDonald'sban, amikor a vécé felől hangoskodást hallottak. Több szerb fiú két német lányt lökdösött, és hangosan kiabáltak velük. Tugce odament, hogy segítsen a 13 és a 16 éves lányoknak.  

A két lányt később Tugce, a barátnői és hozzájuk csatlakozó török fiatalok kísérték ki a McDonald'sból, de a szerbekből álló társaság itt rájuk támadt. Pontosan nem tudni, hogy mi történt, de Tugcét az egyik fiú leütötte. A lány beütötte a fejét a betonba, súlyos agysérülést szenvedett, és kómába esett.

A kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de az orvosok sokkal később azt közölték: a lánynál beállt az agyhalál.

Az eset után több százan tüntettek a gyorsétterem előtt, majd pedig százak virrasztottak és imádkoztak a kórháznál a lány életben maradásáért.

A német rendőrség egy 18 éves fiatalt gyanúsít az ügyben.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport