Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megverték a túlerőben támadó erőszakoskodókat az indiai lányok

2014.12.01. 15:03 Módosítva: 2014-12-01 15:05:54

Nem az indiában megszokott módon ért véget az eset, amelyben három férfi nőkkel erőszakoskodott. A két nő ugyanis rátámadt a férfiakra, és bár az utazók nem siettek a segítségükre, a nők végül megmenekültek, számolt be a BBC.

Az esetet az egyik utas mindenesetre felvette a telefonjával. Ezen látszik, amint a két lány ököllel, és az övükkel verik a férfiakat. Feltűnik egy utas is, aki megpróbálja szétválasztani a verekedőket.

Az utcán is folytatták

A 22 éves Aarti, és a 19 éves Puja a BBC-nek elmondta, hogy két férfi kezdett velük erőszakoskodni a buszon. Szóltak nekik, hogy ha folytatják, akkor megütik őket. Az egyik férfi telefonált harmadik társuknak, hogy szálljon fel a buszra, mert "itt van néhány lány, akiket meg kellene verni".

A lányok akkor léptek fel tettlegesen, amikor látták, hogy a buszon senki nem siet a segítségükre. 

Az eset egyébként nem ért véget a buszon, a lányokat ugyanis egy megállónál lelökték, de ők ekkor téglákat felkapva védték magukat, mire a férfiak végül elmentek. Az erőszakoskodókat később letartóztatták, írja a BBC.

Két éve téma

Indiában gyakori a nemi erőszak, a legtöbb ki sem derül. A téma a 2012-es eset után került reflektorfénybe, amikor négy férfi megerőszakolt és megvert egy lányt a buszon. Az áldozat bele is halt a sérülésekbe. 

Bár a férfiakat akkor elítélték, az eset pedig nagy felháborodást keltett, azóta is rendszeresen érkeznek hírek csoportos nemi erőszakról.