Megverték a túlerőben támadó erőszakoskodókat az indiai lányok

2014.12.01. 15:03 Módosítva: 2014.12.01. 15:05

Nem az indiában megszokott módon ért véget az eset, amelyben három férfi nőkkel erőszakoskodott. A két nő ugyanis rátámadt a férfiakra, és bár az utazók nem siettek a segítségükre, a nők végül megmenekültek, számolt be a BBC.

Az esetet az egyik utas mindenesetre felvette a telefonjával. Ezen látszik, amint a két lány ököllel, és az övükkel verik a férfiakat. Feltűnik egy utas is, aki megpróbálja szétválasztani a verekedőket.

Megverték a túlerőben támadó erőszakoskodókat az indiai lányok

Az utcán is folytatták

A 22 éves Aarti, és a 19 éves Puja a BBC-nek elmondta, hogy két férfi kezdett velük erőszakoskodni a buszon. Szóltak nekik, hogy ha folytatják, akkor megütik őket. Az egyik férfi telefonált harmadik társuknak, hogy szálljon fel a buszra, mert "itt van néhány lány, akiket meg kellene verni".

A lányok akkor léptek fel tettlegesen, amikor látták, hogy a buszon senki nem siet a segítségükre. 

Az eset egyébként nem ért véget a buszon, a lányokat ugyanis egy megállónál lelökték, de ők ekkor téglákat felkapva védték magukat, mire a férfiak végül elmentek. Az erőszakoskodókat később letartóztatták, írja a BBC.

Két éve téma

Indiában gyakori a nemi erőszak, a legtöbb ki sem derül. A téma a 2012-es eset után került reflektorfénybe, amikor négy férfi megerőszakolt és megvert egy lányt a buszon. Az áldozat bele is halt a sérülésekbe. 

Bár a férfiakat akkor elítélték, az eset pedig nagy felháborodást keltett, azóta is rendszeresen érkeznek hírek csoportos nemi erőszakról.   • Hírek
  • Személyi kölcsön