Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Putyinék készülnek az IS fenyegetéseire

2014.12.23. 23:43

Az orosz államfő felszólította kedden az Oroszország szövetségeseiből álló Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) tagállamait, hogy készüljenek fel az Iszlám Állam jelentette fenyegetésekre. Vlagyimir Putyin erről a Független Államok Közösségének hat tagállama: Oroszország, Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán alkotta biztonsági szervezet államfőinek moszkvai tanácskozásán beszélt.

Az MTI cikke szerint Putyin az ODKB Tanácsa előtt arra figyelmeztette a résztvevőket, hogy a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének „megfelelő és megelőző intézkedésekkel” fel kell készülnie az Afganisztánból és az Iszlám Állam felől érkező fenyegetésekre, illetve felhívta a figyelmet a terrorizmussal, a kábítószer-kereskedelemmel és a szervezett bűnözéssel szembeni fellépésre.

Az ODKB államfői az ukrajnai béke mihamarabbi helyreállítására is felszólítottak moszkvai közleményükben, és különösen fontosnak tartják a minszki megállapodások végrehajtását az ukrajnai „nemzeti egyetértés elérése és a válság megszüntetése érdekében”.

Nurszultan Nazarbajev kazah elnök előzőleg hétfőn Petro Porosenko ukrán államfővel tárgyalt Kijevben. Nazarbajev képtelenségnek nevezte a kelet-ukrajnai helyzetet, majd arra szólította fel Moszkvát és Kijevet, hogy találjanak kompromisszumos megoldást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?