Félmeztelen Femen-aktivista vette kézbe Jézust

2014.12.25. 19:33
Levette a pólóját a Femen nőjogi szervezet egy aktivistája csütörtökön Rómában, a Szent Péter téri betlehemi jászolnál, azt hirdetve, hogy Isten egy nő. Mindez néhány órával azt követően történt, hogy Ferenc pápa a Szent Péter bazilika térre nyíló lodzsájáról elmondta a karácsonyi híres Urbi et Orbi áldást – írja az MTI.

Az aktivista a tömegben elvegyülve kora délután hirtelen levette a pólóját, átugrotta a jászol körüli korlátot és karjaiba vette a kisded figuráját. Mellén a God is woman (Isten nő) felirat volt olvasható. Az akciónak egy csendőr vetett véget, aki utánarohant, elvette tőle a gyermek Jézus szobrát, kötelezte, hogy öltözzön fel, majd messzire elvezette a jászoltól.

Az ukrajnai gyökerű Femen feminista mozgalomnak ez már a sokadik performansza volt Európában, és a vatikáni Szent Péter téren sem az első. Kezdetben Kijevben tiltakoztak fedetlen mellel az egykori oroszbarát ukrán kormány, Vlagyimir Putyin orosz elnök és az ortodox egyház ellen, de már Nyugat-Európában is hajtanak végre akciókat, ahol egyik célpontjuk a katolikus egyház, mivel azt maradinak tartják a nők jogait illetően.

Legutóbbi látványos akciójuk során egy Femen-aktivista fedetlen mellel mászott fel a strasbourgi katedrális főoltárára, hogy így tiltakozzon az európai uniós intézményekben teendő pápai látogatás "politikai jellege" ellen.

Korábbi cikkeinkben: Dobja el azt a keresztet és jöjjön velünk, Feministák vs. Rohamrendőrök - 1:0, Ezúttal vajon mi ellen tüntet kalasnyikovval a Femen?, Fedetlen keblekkel szúrta le Putyint, A femenes csajok oltást adnak a fasizmus ellen.  • Tippek
  • Hírek