Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem vádolják hamis vallomástétellel Malina Hedviget

2014.12.29. 13:49

Elutasította a nyitrai járásbíróság a főügyészség Žák-Malina Hedvig ellen, hamis vallomástétel miatt benyújtott vádindítványát – írja az Új Szó. A járásbíróság álláspontja szerint sérült Malina Hedvig a védelemhez és az igazságos bírósági eljáráshoz való joga.

A bírósági döntés egyelőre nem jogerős, ha az ügyészség fellebbezést nyújt be, akkor az ügyben a Nyitrai Kerületi Bíróság fog eljárni. Az ügy 2006. augusztus 25. óta húzódik.

A SME nyomán a Parameter.sk azt írja, a hamis vallomástételért Malina Hedviget egytől öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegetné. Az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy hazudott a 2006 augusztusában történt megtámadásáról.

Malina Hedvig 2006. augusztus 25-én tett feljelentést Nyitrán, miután iskolába menet két leborotvált fejű egyén megtámadta, mert magyarul beszélt.