Vilhelmina
10 °C
21 °C

Gyanakodva figyelik az erdőt

2015.01.09. 01:40

„Egyrészről megnyugtató látni ezt a sok rendőrt, másrészről viszont ott van, hogy a két támadó még mindig valahol kint van a Kalasnyikovával" – mondta a 20minutes.fr-nek egy helyi a néhány száz fős Corcy faluban, amit csütörtökön több közeli településhez hasonlóan házról házra, pajtáról pajtára vizsgáltak át a rendőrség kommandósai Picardia régióban.

A Charlie Hebdo szerkesztőségében gyilkoló testvérpárt kereső rendőrök és csendőrök egy 20x15 km-es területet fésültek át csütörtökön, miután egy benzinkutat is kiraboló támadók állítólag autójukat hátrahagyva arra menekültek tovább. Végül azonban nem sikerült a nyomukra bukkanniuk.

A Le Telegramme is arról írt, hogy a környék lakóinak napja idegesen telt, a rendőri jelenlét mellett is sokan azt figyelték, hogy nem tűnik-e fel a kertjében vagy az utcasarkon az egyik Kouachi testvér.

A helyiek azt mondták, hogy az erdős részen könnyen el lehet bújni, ezért sokan gyanakodva figyelték az erdőt. Corcyban az egyik helyi azért hívta be a kommandósokat a kertjébe, mert többször is látni vélte, ahogy nyílik az ól ajtaja, végül aztán kiderült, hogy csak a szél mozgatta.

Mások viszont nem foglalkoztak a lehetséges veszéllyel. „Nem fogok különösebben bezárkózni otthon. Ha egyszer valóban be akarnának jönni a házba, akkor nehéz lenne megakadályozni őket" – mondta André a 20minutes.fr-nek.