Mihály
12 °C
21 °C

Megtalálhatták az AirAsia lezuhant gépének törzsét

2015.01.11. 07:42

Az indonéz kutató-mentők az AirAsia légitársaság lezuhant repülőgépének törzsére hasonlító tárgyra bukkantak - közölte vasárnap az indonéziai katasztrófavédelem képviselője. A megtalált tárgy, 10x4 méteres. Feltehetően ez a gép törzse. A térségben búvárok dolgoznak, hogy megbizonyosodjanak arról, valóban a december végén szerencsétlenül járt repülőgép maradványairól van szó. Szakértők feltételezik, hogy a géptörzsben található a baleset halálos áldozatainak többsége. 

Eddig más helyszíneken 48 holttestet találtak, miközben 162-en tartózkodtak a gép fedélzetén.   

A katasztrófavédelem képviselője azt is mondta, hogy ennek a tárgynak a közelében észleltek olyan elektronikus jeleket, amelyek a gép fekete dobozából származhattak. Pénteken egy keresőhajó jelentette, hogy hanglokátora hangjelzésekre bukkant a keresési művelet közben. 

A kutató-mentők szombaton a Jáva-tengerbe veszett repülőgép függőleges vezérsíkjának nagyobb darabját emelték ki a mélyből. Szakértők korábban abban reménykedtek, hogy a gép megtalált farokrészében rábukkannak a repülés adatait rögzítő fekete dobozokra, de nem így történt. 

Az AirAsia 8501-es járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án reggel indult az indonéziai Surabayából Szingapúrba. A kapcsolat a géppel a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor az Airbus a borneói Kalimantan és Jáva között repült. Az indonéz meteorológiai szolgálat elemzése szerint a katasztrófát a szélsőséges időjárási körülmények idézhették elő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport