Hollywoodi búcsúbulija volt az új budapesti amerikai nagykövetnek

2015.01.13. 07:05

Az Egyesült Államok új magyarországi nagykövetét, Colleen Bellt, a Gazdagok és szépek című szappanopera producerét csillogó, hollywoodi búcsúbulival indították útnak a hétvégén, hogy belekezdjen nagyköveti munkájába Budapesten, írja a Hollywoodreporter.com.

A buli szűkkörűen indult, csak Bell néhány barátja volt ott, aztán lassan 300 fősre duzzadt; érkeztek vendégek New Yorkból, Chicagóból és Aspenből is, hogy elbúcsúztassák az új nagykövetet. Feltűntek szórakoztatóipari nagykutyák, milliárdosok, és híres színészek is, mint például Gwyneth Paltrow.

De ott volt például Maria Shiver, Arnold Schwarzenegger felesége is. Nicole Avant, korábbi amerikai nagykövet a Bahamákon pedig a Golden Globe-díjátadót hagyta ott, hogy elmehessen a buliba.

A parti a Bell család birtokán volt, Holmby Hillsen. A résztvevőknek pirospaprikával fűszerezett magyaros koktélt készítettek, a kis falatkákba pedig amerikai és magyar zászlós fogpiszkálókat szúrtak. 

A 46 éves tévéproducer Colleen Bell a negyedik női amerikai nagykövet lesz Budapesten a rendszerváltás óta, hosszasan elhúzódó kinevezését első meghallgatása óta viták övezik. A Gazdagok és szépek producereként ismert, Emmy-díjra jelölt tévést Barack Obama elnök politikai ejtőernyősének tartják, miután kétmillió dollárral az elnök újraválasztási kampányának 13. legnagyobb támogatója volt a New York Times adatai szerint. Semmilyen jel nem utal arra, hogy André Goodfriendet visszahívnák, mivel a politikai kinevezettek mellé mindig szükség van egy épp olyan tapasztalt karrierdiplomatára, mint ő.

Colleen Bellről, és a kinevezése körüli vitákról szóló cikkünket itt tudja elolvasni.