Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Még csak másfél éves, de csak tavaly 774 ajándékot kapott

2015.01.15. 17:57

A kis György herceg kapta a legtöbb ajándékot tavaly a brit uralkodóház tagjai közül, a 774 ajándék között volt egy játék mackó is Barack Obama amerikai elnöktől.  A plüssmackót Vilmos és Katalin decemberi, amerikai látogatása idején adta át a kisfiúnak az amerikai elnök. Szülei könyveket és mézet kaptak ajándékba Obamától, ismerteti az MTI a BBC hírét.

A brit királyi ház tagjainak adott ajándékok részletes listáját a Buckingham-palota és a Clarence-ház - Vilmos, Katalin és György otthona - tette közzé szerdán.

A 18 hónapos György hercegnek szánt több száz tárgy között bőr pilótadzseki és egy lovaspólóütő is volt. A 774 ajándékból 603 származott Ausztráliából. A Gundungurra Törzsi Tanács például Györgyöt oposszumbőrből készült köpennyel, Vilmost és Katalint díszes kengurubőrrel és három festménnyel ajándékozta meg.

Erzsébet királynő ajándékai között a Trónok harca című tévésorozat vastrónjának makettje is szerepelt, ezt júniusi, észak-írországi látogatásakor kapta, itt forgatták ugyanis az amerikai sorozatot.

A hercegi pár amerikai útjáról többek között az Empire State Building két modelljét, hógömböt és csokoládé pénzérméket vihetett haza.

A brit udvari protokoll szerint a királyi családnak szánt hivatalos ajándékok nem lehetnek túlságosan értékesek, és nem képezik a családtagok magántulajdonát. Ugyanakkor használhatják őket, és ami ehető, azt elfogyaszthatják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!