Valér
-2 °C
0 °C

Újabb merényletet tervelhettek Franciaországban

2015.01.20. 16:21

Őrizetbe vettek Franciaországban öt csecsen nemzetiségű orosz állampolgárt, akiket merénylet előkészítésével gyanúsítanak, erősítette meg kedden a Midi Libre című regionális lap értesülését az illetékes ügyészség.

Az öt férfit hétfő este a dél-franciaországi Béziers városában állították elő. A gyanúsítottakkal kapcsolatba hozható helyszíneken a hatóságok házkutatásokat tartottak, robbanószereket találtak náluk.

Az egyik előállított személy Béziers-ben lakik, egy másik pedig feltehetően a közeli Montpellier-ben. A rendőrök először a másik három őrizetbe vett személy címét próbálják megtudni. Az I-télé francia hírtelevízió úgy értesült, hogy az előállítottak nem szerepelnek a titkosszolgálatoknak az iszlám radikálisokról nyilvántartott listáján.

A regionális újság viszont úgy tudja, hogy az egyik gyanúsítottat megfigyelés alatt tartotta a rendőrség, mert azt gyanítják, köze volt a montpellier-i egyetem campusán 2008. november 18-án végrehajtott robbantáshoz, amelyben hatan megsebesültek. A lap az ügyészségre hivatkozva azt is írta, hogy a nyomozás még az elején tart, és további előállítások várhatók.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!