Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Obama lefejezésével fenyegetőzik az Iszlám Állam

2015.01.28. 22:02 Módosítva: 2015-01-28 22:15:16

Az Iszlám Állam egyik propagandavideóján egy álarcos férfi Barack Obama kivégzéséről és az USA elfoglalásáról beszél, mielőtt lefejez egy kurd foglyot:

Aki az iszlám ellen van, arra ez a sors vár. Tudd meg, ó Obama, hogy el fogunk jutni Amerikába. A Fehér Házban fogjuk levágni a fejed, Amerika pedig muszlim tartomány lesz.

B8OeGV1CYAAKXRl.png

Az álarcos azt mondja, támadásokra számíthat Franciaország és Belgium is:

Ez pedig Franciaországnak és testvérének, Belgiumnak szól. Készüljetek, mert autóbombákkal és robbanóanyagokkal jövünk, és levágjuk a fejeteket. 

Az üzenet szerint a támadások minden olyan európai országot érintenek, amelyek részt vesznek az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetközi koalícióban. 

A videón elhangzik, hogy meg fogják ölni Masoud Barzani kurd elnököt is, mert a nemzetközi segítséggel kiképzett kurd fegyveresek, a pesmergák Moszulban élő pajzsként használták a civileket, és az amerikai légierő rakétái támogatták őket.  

Az álarcos férfi egy késsel vágja el az előtte térdeplő kurd fogoly nyakát, amit a körülötte álló tömeg éljenzéssel fogad. A férfi azt üzeni, hogy minden egyes pesmergák által kilőtt rakétáért cserébe egy kurd fogoly levágott fejét küldik el a kurd elnöknek. 

A kurd erők már több települést visszafoglaltak az Iszlám Államtól a Szindzsár-hegység közelében. Az offenzíva célja, hogy átvegyék az ellenőrzést a jazidiak ősi otthonának számító, a Moszul és a szíriai határ között található észak-iraki Szindzsár felett.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!