Nándor
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Szerelmes fiú miatt késett a Wizz Air londoni járata

2015.01.28. 13:33 Módosítva: 2015.01.28. 17:29

Kijátszotta a kolozsvári nemzetközi repülőtér biztonsági rendszerét, és felszállt a Wizz Air Londonba induló gépére egy fiatalember, aki a szerelmét szerette volna meglátogatni, de már nem kapott jegyet a járatra, írja a citynews.ro-ra hivatkozva az MTI.

A szerelmes fiatalember kedd hajnalban a repülőtéren egy, a csomagoknak szánt helyiségbe lopakodott be, majd kitört egy ablakot, és kijutott a repülőgépek parkolóhelyére. Felszállt a gépre, ahol a pilótafülkét is meglátogatta. A biztonsági szolgálat a telefonja vakujának villanására lett figyelmes, amikor a fiú a pilótafülkében szelfizett. A potyautast átadták a rendőrségnek, de a hatóságok úgy ítélték meg, nincs ok az őrizetbe vételére.

Az incidens miatt a Wizz Air társaság Kolozsvár-London járata félórás késéssel indulhatott el. David Ciceo, a kolozsvári Avram Iancu Repülőtér igazgatója a repülőgép karbantartóit és a légitársaságot tette felelőssé a történtekért, és közölte, hogy belső vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

Az MTI híréhez kapcsolódóan a Wizz Air is közleményt adott ki. Ebben Daniel de Carvalho, a légitársaság szóvivője a történteket a saját szavaival a következőképpen meséli el:

A Wizz Air megerősíti, hogy a kolozsvári repülőtér a parkoló repülőgéphez való jogosulatlan hozzáférés során a biztonsági szabályok megsértését szenvedte el január 27-én.

A közleményből kiderül, hogy az ügyet a rendőrség vizsgálja. A közlemény szerint a légitársaság a saját biztonságos működéséért felelős, a repülőtér biztonsága viszont a repülőtér felelőssége.  A Wizz Air üdvözli, hogy a kolozsvári repülőtér elrendelte biztonsági eljárásainak teljes felülvizsgálatát.