Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Castro: Jól vagyok

2015.02.03. 08:22
2015-02-03T060255Z 2075862442 GM1EB2312M801 RTRMADP 3 CUBA-CASTR
Fotó: Cubadebate/Handout via Reuters / Reuters

Friss fényképeket közölt a kubai média hétfőn Fidel Castro volt elnökről, akinek tavaly többször is a halálhírét keltették.

A kubai forradalom 88 éves vezetőjéről tavaly nyár óta nem tettek közzé fényképeket, és több mint egy éve személyesen sem mutatkozott nyilvánosan.

A most közölt fotók a hivatalos Granma napilap és más sajtóorgánumok szerint január 23-án készültek Fidelről, aki az egyetemi hallgatók szövetségének vezetőjével, Randy Perdomo Garcíával látható. A volt államfő egy széken ülve, kék sportöltözékben tűnik fel a képeken.

Castro állapotának súlyosbodásáról a közösségi oldalakon és más fórumokon azután terjedtek el híresztelések, hogy személyesen nem reagált az amerikai-kubai kapcsolatok javulásáról tett decemberi bejelentésekre, és az Egyesült Államokban szabadon engedett kubai ügynökök hazatérésére sem. Fidel csak január végén, a hallgatói szövetségnek írt levelében tett utalást a témára, leszögezve, hogy ő maga egy szót sem váltott egyetlen amerikai illetékessel sem.

A pártlap most azzal a címmel közölte a fotókat, hogy Fidel "kivételes lény". A cikkben néhány beszélgetésrészlet is olvasható, ezek egyikében Castro kijelentette, hogy jól van.