Bernát, Felícia
EUR 384,30 Ft
USD 364,48 Ft
8 °C
30 °C

Kényszerleszállást hajtott végre a bolgár kormányfő gépe

2015.02.11. 19:43 Módosítva: 2015.02.11. 20:05

A futómű meghibásodása miatt kényszerleszállással kellett landolnia Szófia repülőterén a Bojko Boriszov bolgár miniszterelnököt szállító kormánygépnek. A BGNES bolgár hírügynökség beszámolója szerint a gép több mint egy órát körözött landolás előtt a Sofia Airport fölötti légtérben.

A hírügynökség a honlapján arról ír, hogy a helyszínen lévő munkatársai előbb két tűzoltóautót láttak a reptér 1-es termináljához közelíteni. Majd a landolás után, magyar idő szerint nem sokkal este nyolc előtt hivatalos állami autók és egy dzsip is érkezett a reptérre.

Bojko Boriszovnak pénteken Brüsszelben az uniós állam- és kormányfői csúcson kell részt vennie, emlékeztet a BGNES. A miniszterelnök most indult volna a kormánygéppel az uniós csúcsra, ám felszállás után a repülő egyik futóművét nem sikerült behúzni. Ezért a levegőben keringett addig, amíg kellően sok üzemanyagot el nem égetett ahhoz, hogy biztonsággal le tudjon szállni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek