Botond, Mózes
EUR 389,71 Ft
USD 373,93 Ft
12 °C
29 °C

A part mellett esett neki a cápa a lánynak

2015.02.15. 16:12

Fürdőzők számára tiltott területen, de csak pár méterre a parttól esett végzetes cápatámadás áldozatául egy fiatal nő szombaton az Indiai-óceánban fekvő La Réunion szigeten, ahol 2011 óta ő a hatodik halálos áldozata a tengeri ragadozóknak, írta az MTI.

Szemtanúk szerint a 20 éves nő mindössze 2-3 méterre lehetett a parttól a sziget déli részén elterülő Étang-Salé strandon, amikor egy cápa megragadta és megpróbálta magával vonszolni.

A fürdőzőnek sikerült kiszabadulnia, de súlyosan megsérült a lába. Noha a többi strandoló azonnal elsősegélyben részesítette és hívta a mentőket, a fiatal nő a kórházban meghalt.

A Franciaországhoz tartozó szigeten 2011 és 2013 júliusa között tíz cápatámadásban öt ember vesztette életét, többségében szörfözők. 2013 júliusában a legtöbb partszakaszra kiterjedő fürdési tilalmat vezettek be, miután cápa tépett szét egy 15 éves lányt, mindössze öt méterre a parttól. Azóta három embert ért cápatámadás, beleértve a szombaton szerencsétlenül járt lányt is.

A cápaveszély és a fürdési korlátozások miatt jelentősen visszaesett a sziget idegenforgalma, betiltottak minden szörf- és bodyboardversenyt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek