Gyógyítani akart a sorozatgyilkos ápoló

2015.02.20. 10:19

Őszintén sajnálom – mondta a bíróságon az a 38 éves férfi, akit azzal vádolnak, hogy legalább három beteget megölt az alsó-szászországi Delmenhorst klinikán.

Ha bűnösnek találják, úgy további ügyekre is sor kerülhet: saját maga 90 esetet említett, amelyből 30 végződött halállal – írta a The Local németországi verziója. A német hatóságok 200 olyan halálos ügyben nyomoznak, amelyek a klinikán történtek 2001 és 2005 között, amíg a vádlott ott dolgozott.

Nem aktív eutanázia

Az eset nem egy olyan ember ámokfutásáról szól, aki egészségügyi dolgozóként az aktív eutanáziát támogatva oltott mérget gyógyíthatatlan betegekbe. Ellenkezőleg, a szívbetegeket meg akarta menteni.

Titkon ajmalint adagolt a betegeknek, bízva abban, hogy a szívritmuszavar elleni szer segít nekik. Mindig megkönnyebbüléssel fogadta a betegek felépülését és letaglózta, ha valamelyikük meghalt.

A férfi 2003-2005 közötti működése alatt tízszeresére emelkedett a klinikán az ajmalin használata.

Elmondása szerint többször gondolt arra, hogy le kellene állnia a gyógyszerek adagolásával, de idővel mindig elhalványult a bűntudat és folytatta kéretlen "gyógyítói" tevékenységét.

2008-ban a bíróság már elítélte a férfit hét és fél évre gyilkossági kísérletért. A sértetteket szintén ezen a klinikán kezelték. Saját állítása szerint a klinikán kívül senkinek sem adott be a szerből.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport