Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Lefejezést gyakorolva ölt a japán tini

2015.02.27. 09:10

Letartóztattak Tokióban egy 18 éves fiút, aki a rendőrség szerint a múlt héten megölt egy 13 éves iskolást. A fiú meztelen holttestére a Kavaszakiban lévő Tama folyó közelében találtak egy hete. Az áldozat torkát elvágták. A rendőrség a közelben a kést is megtalálta.

Nem a 18 éves gyanúsított lehet az egyetlen, aki elkövette a gyilkosságot. Pénteken két további fiatalkorút is őrizetbe vettek.

A 13 éves áldozat
A 13 éves áldozat

A nyomozás azt is megállapította, hogy nem a felfedezett kés volt az egyetlen, amellyel a fiú nyakán a mély sebeket ejtették. A tenyerén talált vágásnyomok arra utalnak, hogy a gyerek megpróbált védekezni a támadás ellen.

Ruháit pár száz méterre, egy nyilvános vécében égették el az elkövetők.

A rendőrség a Tama folyó partját mutató biztonsági kamerák felvételét is átvizsgálta. Ezen a gyilkosság napján egy csoport tagjai láthatók, a feltételezések szerint köztük van az áldozat is.

A rendőrség gyanúja szerint le is akarták fejezni az áldozatot, talán az Iszlám Állam kivégzéseket bemutató videóitól megihletve. Az egyébként is alacsony bűnözési szinttel büszkélkedő Japánban azért is kelt nagy visszhangot ez a vád, mert két japán újságírót – előbb Kandzsi Gotót, majd Haruna Jukavát – a múlt hónapban végezte ki az Iszlám Állam, miután nem kapta meg a követelt 200 millió dolláros (!) váltságdíjat.

Tudta, hogy veszélyben van

Osztálytársa szerint Ryota Uemura régóta féltette az életét a nagyfiúktól, akikkel korábban barátkozott. Több fenyegetésnek  is célpontja volt, miután meg akarta szakítani kapcsolatát a csoporttal – írta a JapanTimes.

Állítólag januárban már üzent egy osztálytársnőjének is, hogy életveszélyben van. Olyan idősebb diákok fenyegetik, akiket november óta ismer. A vita azután merült fel, hogy a fiúk bolti lopásra akarták rábírni, amit nem vállalt.

Japánban létezik halálos ítélet, ám ha a gyilkos 19 év alatt van, akkor ilyen büntetés nem szabható ki rá. Minden egyéb tekintetben – ha idősebb 16 évesnél – a felnőttekkel azonos szintű büntetéssel sújtható.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport