Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatalmas tömegbaleset a heves havazás miatt

2015.03.01. 09:58

A nagy hó miatt huszonöt jármű ütközött össze szombaton az Egyesült Államokban, Missouri szövetségi államban, mintegy tucatnyian megsérültek, írja az NBC.

A tömegkarambol úgy kezdődött, hogy egy 55 utast szállító távolsági busz belehajtott az előtt álló kamionba. A buszról 11 embert kellett kórházba szállítani kisebb-nagyobb, de nem komoly sérülésekkel.

A kezdeti karambolhoz aztán egyre több jármű csatlakozott, többek között egy olyan teherautó, ami veszélyes, gyúlékony és maró anyagot szállított. Ebből az anyagból egy kevés az autópályára is került, de a helyi hatóságok szerint nem komoly mennyiségben.

Habár ennek a tömegkarambolnak nem volt halálos áldozata, Missouriban történt egy másik baleset, amiben ketten meghaltak.

Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint azokon a területeket, ahol a balesetek történtek, még további 20-30 centi hó várható.